Bærekraftig pedagogisk arbeid

Barna skal få nærhet og omsorg for dyr. Gjennom stell av hønene våre vil de også lære å ta vare på hverandre, empati, samarbeid og respekt. Vi vil at våre barn skal lære at dagens handling har konsekvenser for fremtiden.

De siste barnehageårene har Vollen barnehage vært en del av prosjektet Barnehagehagen i samarbeid med Bodin 4H-gård. Der har vi egen parsell hvor vi blant annet har dyrker salat, løk, reddiker og gulrøtter. Målet er å videreføre prosjektet i barnehagen med et eget planteområde.

Vi har fått et stadig større fokus på bærekraftig utvikling, som jo også har fått større plass i den nye rammeplanen. Vi bruker økologiske produkter så langt det lar seg gjøre. Nå produserer vi våre egne egg, og etter hvert vil vi også få grønnsaker fra vår egen hage her i barnehagen.